Aktuelt


Jeg holder kurs for barn og voksne på mandager i Sjakklubben Stjernen: http://skstjernen.no/?page_id=1706

Kontakt meg hvis du ønsker å delta på et kurs eller hvis du er interessert i privatundervisning :-)

Jeg underviser barn og voksne alene eller i grupper. Jeg arrangerer eventer på bedrifter eller i klubber og jeg besøker skoler og fritdsgrupper.


Kurs 1: Sluttspill6 ganger, annenhver uke, mandager 19:15 - 20:45.
Pris: 1250,-
Oppstart mandag 12. januar 2015, deretter 26/1, 9/2, 23/2, 9/3, 23/3. Pause uke 8 da det er vinterferie.

I sluttspillet kan du redde mange hele og halve poeng hvis du forstår det bedre enn motstanderen din. Noen av oss liker også rett og slett å se på sluttspill uten noen større mål enn å kose oss med analyser i stillinger med færre brikker.

I motsetning til i åpninger og midtspill, er det ofte mulig å diskutere seg frem til en helt korrekt løsning. Jeg vil lete frem aktuelle sluttspill som viser mangfoldet i langt større grad enn mange sluttspillbøker klarer. Jeg vil se på både rent taktiske sluttspill, men også de mer posisjonelle der man forhåpentlig finner en plan og så kommer trekkene mer av seg selv.

Det blir en del gjennomgang i plenum og teori, men dere får også individuelle oppgaver og praktisk trening i sluttspill. Vi skal også se på de ganske tradisjonelle sluttspillene med blant annet kun konge og bønder og de med bønder og tårn. Det vil også bli rom for at deltagerne kan ta med egne partier og vi kan diskutere hva som fungerer og ikke fungerer i deres sluttspill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar